Drømme & Driblinger

Drømme og driblinger er en fodboldserie skrevet om drengene fra Kystby og er en serie om at have det sjovt (det meste af tiden), mens man bliver bedre til fodbold.

Alle har sin plads på banen, ingen kan klare kampen alene.

Serien udkommer hos Gyldendal i Vild Ding formatet. Serien er illustreret af Mikkel Straarup Møller.

Fra litteraturpris til fodboldserie

Idéen til Drømme og driblinger opstod efter, at min fodboldnovelle modtog sølv ved Kulturministeriets Drengelitteraturpris 2013. Novellen handlede om forsvarsspilleren Simon, der røg af holdet. Efter prisen fik jeg lyst til at skrive mere fodbold. Novellen blev grundstenen til fodboldserien Drømme og driblinger. Bogen Den nye træner er første bind i serien.

Cover den nye træner (1 of 1)Den nye træner

Den nye træner udkom på Gyldendal 7. maj 2015. Bogen er første bind i Drømme og driblinger og har Simon som hovedperson. Simon elsker fodbold, han spiller i forsvaret, er anfører og fast mand hos Kystby. En dag skal holdet have ny træner. Han hedder Alex og ankommer i en ny sportsvogn. Alle er vilde med ham. Hele holdet glæder sig til den første træning, men det går helt galt for Simon. Og hvad er Simon, hvis han ikke er med på holdet?

Cover Pinlige fædre (1 of 1)Pinlige fædre

Pinlige fædre er andet bind i serien Drømme og driblinger. Bogen udkommer på Gyldendal i sensommeren 2015. Kasper er målmand hos Kystby. Hans far tager altid med til Kystbys kampe. Det er Kasper glad for, indtil en dag, hvor det går helt galt. Kaspers far råber af træneren og af Kaspers kammerater. Det er så pinligt, at Kasper ikke vil stå på mål mere. Men kan holdet klare sig uden Kasper? Og tør han sige noget til sin far?

Bænk eller bane?Cover Bænk eller bane- lille

Bænk eller bane? er det tredie bind i serien Drømme og driblinger. Bogen udkom på Gyldendal 15. januar 2016. Oskar spiller fodbold hos Kystby. Han går i klasse med dem fra 1. holdet, men han er selv på 2. holdet. Han drømmer om at komme på 1. holdet, vil det lykkes for ham?

Cover Mål under pres storMål under pres

Mål under pres er fjerde bind i serien Drømme og driblinger. Den udkom i slutningen af april 2016. Viktor er angriber og topscorer hos Kystby. Men så kommer han under pres og kan pludselig ikke score mål. Hvad er Viktor, hvis han ikke er topscorer? Og kan holdet klare sig, når de ikke har Viktor til at score målene?

Kampen på kanten

Kampen på kanten er femte bind i serien. Den udkom i januar 2017. Rasmus spiller på kanten og midtbanen, han elsker fodbold og har fået penge til nye fodboldstøvler. Men da han skal købe støvlerne er pengene væk, så han tager de gamle støvler på til træning. Midt i træningen kommer klubbens kasserer og bortviser Rasmus fra klubben, fordi der ikke er betalt kontingent. Han må først komme tilbage, når der er betalt, men derhjemme ligger hans mor og sover på sofaen med en tom vinflaske på bordet. Hvad skal Rasmus gøre, og vil det lykkes for ham at komme tilbage på holdet?

Årets spiller

Årets spiller er den sjette bog i serien. I Årets spiller er det kantspilleren David, der er flyttet med sin far hjem til Danmark, mens hans mor er blevet i sit hjemland England.

David spiller fodbold hos Kystby, han spiller kant og scorer de utroligste mål. Hans far, Alex, er træner for holdet og skal kåre årets spiller. David glæder sig, for han er sikker på, det bliver ham.

Alex kan da ikke vælge en anden end sin søn, eller kan han? Hvad har man en far til, hvis ikke han syne, man er den dygtigste til fodbold?

Træn! Træn! Træn!

I syvende bog af Drømme og driblinger  er Jakob hovedperson. Han spiller fodbold hos Kystby men er mest udskifter. Da hans far bliver sponsor i klubben, starter han inde for første gang.

Han glæder sig, men holdet taber. Fik han kun pladsen på grund af sin fars penge? Nu vil han spille sig til en fast plads på holdet. Derfor træner han for at blive så god til indkast, at han kan hjælpe sit hold, vil det lykkes for ham?

Køb eller lån bøgerne

Bøgerne kan lånes på biblioteker i hele landet, se hvor på hvilke biblioteker, de er hjemme her Bøgerne kan også købes hos Gyldendal eller hos online boghandlere, f.eks. Saxo

Serien er illustreret farverigt med følelser og fart over feltet af Mikkel Straarup Møller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.