Foredrag

Styrk læselysten med forfatterbesøg

Jeg tager ud på skoler og holder foredrag om mine bøger og om livet som forfatter. Eleverne elsker at komme bag om bøgerne og høre, hvordan idéen til hver enkelt bog opstår og bliver til historier, der ender på tryk. På den måde bidrager foredragene til øget læselyst blandt eleverne.

I planlægningen af foredragene spørger jeg ind til de enkelte klassers sammensætning og elevernes interesser, så jeg kan tage udgangspunkt i noget, der fylder i elevernes liv. Jeg medbringer rekvisitter svarende til de bøger, I ønsker at høre om. Fodboldtrøjer, tøjhunde og en gyngehest er med til at åbne bøgernes universer.

I skoler med udsatte boligområder har jeg erfaret, at nogle elever til at starte med kan have svært ved at forstå bøger som ‘En usynlig hund’ og ‘Oldemors hund’, der tager fat i alderdom, død, demens, moral og eksistentielle spørgsmål.

Efter mine besøg er der kø til at låne bøgerne, også de mere krævende, fordi eleverne har hørt om baggrunden for historierne. Efter et foredrag i et område med udsatte boligområder fik jeg denne besked fra skolens bibliotekar:

“Faktisk tror jeg, at eleverne vil kunne huske dit besøg for altid. Sådan en oplevelse får de ikke i den daglige undervisning. Og lysten til at få læst bøger er det allervigtigste for deres fremtid.”

Foredragene skræddersys efter jeres ønsker med udgangspunkt i mine bøger, og der kan søges dækning af hele eller dele af forfatterhonoraret på Kunst.dk, der har ansøgningsfrist 15. februar og 15. august hvert år.

Rekvisitter åbner bøgernes universer

Foredrag fra de yngste elever til pensionister

Min erfaring med forfatterforedrag strækker sig bredt: fra optræden for 2. klasser i Taastrup, over 4. klasse i Grønland til 10. årgang på en vestjysk efterskole og foredrag på Ninas Naturcafé tæt på mit hjem, så der er muligheder for alle aldre.

Foredragene skræddersys efter jeres ønsker. For skoleforedrag kan der søges dækning af hele eller dele af forfatterhonoraret på Kunst.dk der har ansøgningsfrist 15. februar og 15. august hvert år.