Rubins første dyrskue

Forside Rubins første dyrskue af Birgitte Bregnedal‘Rubins første dyrskue’ er første bind i den nye hesteserie om føllet, Rubin, der kom til verden i bind fem af serien Gry og Gloria.

I bogen tager Gry på dyrskue med sin pony Gloria og føllet Rubin. Grys veninde, Karla, er også med til dyrskuet og skal hjælpe med at trække rubin. 

Bogen handler om at være veninder og helt vild med heste.

Gensyn med Gry og Gloria

Den nye bog er godt nyt for de mange trofaste læsere af hesteserien ‘Gry og Gloria‘, der er oppe på fem bøger. Føllet fra bogen ‘Er Gloria syg?’ har nemlig fået sin helt egen serie. Pigen Gry og ponyen Gloria er stadig med, men i den nye serie følger læserne Rubin, der er en rigtig vinderhest.

Rubins første dyrskue

Bogen starter, da Gry ikke kan komme på dyrskue med sin pony Gloria, fordi føllet, Rubin, kun er et par uger gammel. Men så opdager Gry, at de kan stille op i kategorien, følhoppe, den mest nuttede gruppe på hele dyrskuet.

Alle er da også vilde med Rubin. Så vilde, at det bliver for meget for ponyen Gloria, der vil passe på sit føl. Også den berømte youtuber Hannah Horse interesserer sig for Rubin, og det så meget, at hun vil have føllet med på sin kanal. Hun vil endda gerne afløse Grys veninde, Karla, der ellers skulle hjælpe Gry med at vise Gloria og Rubin frem foran publikum og dommere.

Det siger Gry ‘nej tak’ til, men så kan hun ikke finde Karla, og de skal jo ind i ringen. Derfor trækker Hannah Horse Rubin, men hvad siger veninden til det, og hvordan kommer det til at gå for Rubin på dyrskuet?

Bag om bogen

Når jeg er ude og holde foredrag på skoler, vil de mange trofaste læsere af serien ‘Gry og Gloria‘ gerne vide, hvad der sker med Glorias føl Rubin, der bliver født i femte og sidste bind af serien. Derfor har jeg startet en helt ny hesteserie om føllet. Rubin er nemlig en rigtig vinderhest, der vinder prisen ’skuets bedste føl’ på sit første dyrskue.”

Bogen er illustreret af Carola Funder, der har et unikt blik for hestes anatomi.

Bogen er lix 15 og udgives hos Alinea (den udkom februar 2021)