Bog der foregår i Grønland

‘En ven blandt isbjerge’ udkommer på Grønlands nationaldag, den 21. juni 2019, hos Gyldendal. Bogen foregår i Grønland, hvor Lærke flytter til med sin familie. Læseren følger hendes ankomst med start i den nye skole og møder Grønland med Lærkes blik for forskelle og ligheder i hendes jagt på at finde en ven.

Hvor meget skal der egentlig til, før man kalder sig for venner? Hverken danske Lærke eller grønlandske Malik vil være venner med hinanden, selvom de mødes mere og mere på taget med udsigt til isbjerge og hvaler.

Lærke er flyttet med sin familie fra Gribskov til Grønland, fordi hendes mor har fået job som helikopterpilot. Men hvordan føles det at komme til et nyt land, når ikke alle lokale byder en lige velkommen, og man ikke kan sproget?

Lærke savner sin kat, skoven og veninderne, så hun har akut brug for en ven, men hvem gider være ven med en pige, der rejser hjem igen? Først da en rygsæk forsvinder, og Maliks hundehvalp bliver syg, åbner muligheden for et venskab sig.

En ven blandt isbjerge er en historie om at finde sin plads i et nyt land og en historie til alle, der slås med at finde ud af, hvem de er. Undervejs med bogen har jeg været på researchtur til Grønland samt interviewet en lang række folk med indgående kendskab til Grønland.

Forsiden er illustreret af Lars Horneman og Lise Jæger er redaktør.