Om mig

Forfatter

Jeg debuterede som forfatter i 2015 med ‘Den nye træner’ der er første bog i serien Drømme og driblinger. Siden er det blevet til en stribe børnebøger, som der kan læses mere om på bøger.

Som forfatter er jeg mere optaget af at skrive medrivende og vedkommende til mange end at skrive forfinet for de mest kræsne læsere. Kan jeg få en ikke-læser ind i læsefolden, frydes jeg. For mig handler det om det nære, der rører os som mennesker på tværs af køn, alder, nationalitet, religion og tidsalder. De universelle og eksistentielle spørgsmål. Folk og følelser, gerne skildret varmt og humoristisk, men med bid.

Bøger har altid haft en central rolle i mit liv, som barn fik jeg læst højt af Astrid Lindgrens og Jules Vernes klassikere. Som 5-årig lærte jeg selv at læse og har pløjet mig gennem aviser, krimier, uddødelige klassikere, oversatte romaner, fagbøger og alt derimellem. Jeg læser bøger for at blive klogere på mig selv og mine medmennesker, både de nære og dem på den anden side af kloden.

Foredrag

Jeg kan bookes til foredrag, hvor jeg kommer ud og fortæller om bøgerne og livet som forfatter.  Mine skoleforedrag kommer bag om bøgerne med historier, der giver eleverne ekstra appetit på læsningen. Jeg tager udgangspunkt i elevernes interesser og medbringer rekvisitter svarende til de bøger, I ønsker, eleverne skal høre om. Mødet med mig som forfatter giver børnene lyst til at læse, og lærerne fortæller efterfølgende om kø på biblioteket for at låne bøgerne.

I skoler med udsatte boligområder har jeg erfaret, at mine besøg også sætter blus på læselysten blandt børn, der ikke har den store erfaring med bøger hjemmefra. Og netop lysten til at læse har stor betydning for børnenes fremtidsmuligheder.

Min erfaring med forfatterforedrag på skoler strækker sig fra optræden for 2. til 10. klasse, Foredraget skræddersys efter jeres ønsker samt elevernes alder og læseniveau. Der kan søges dækning af hele eller dele af forfatterhonoraret på Kunst.dk der har ansøgningsfrist 15. februar og 15. august hvert år. Læs mere under Foredrag

Min TV-debut

I august 2017 var jeg i studiet hos TV Nordsjælland, hvor jeg blev interviewet af Julie Mathiesen om min vej fra boliglån til børnebøger. Her er stationens teaser til det 30 minutter lange interview, som kan ses nedenfor:

“Nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i Birgitte Bregnedals børnebøger, som bestemt også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældrene. I formiddags havde vi besøg af hende i studiet, så glæd dig til denne uges udsendelse, hvor du kan høre en hel halv times spændende interview fx om hendes mange bøger og om det at springe ud som forfatter.”

Se udsendelsen her

Udsendelsen blev sendt på Kanal Hovedstaden 11. august til 16. august 2017.

Før jeg blev forfatter

Jeg er uddannet Cand. merc. i Finansiering på CBS og arbejdede 13 år i Finansverdenen med strategi og udvikling af boliglån, indtil jeg tog springet og blev freelanceskribent for diverse magasiner og aviser. Som økonom var jeg ekstern vejleder på HD i finansiering.

Under min uddannelse har jeg arbejdet på kontor, i gartnerier, som tjener og opvasker, gjort rent på plejehjem, løbet med post, været vikar i diverse virksomheder.

 

Drengelitteraturprisen

Drømmen om selv at skrive tog gradvist til, men først i midten af mine 30’ere gjorde jeg alvor af drømmen og deltog i en række skrivekurser og begyndte at sende manuskripter ind til forlag. De første otte år var resultatet nedslående afslag og enkelte opmuntrende af slagsen.

“Du har talentet og bør satse på en forfatterkarriere,” svarede et af de store forlag i 2007, så jeg fortsatte, mens stakken af afslag tog til.

Vendepunktet kom i 2013, da jeg sendte novellen ‘Den nye træner’ ind til Drengelitteraturprisen og endte med at få 2. pladsen i konkurrencen. Det blev startskuddet til den håndfuld børnebogsserier, som jeg her i 2017 skriver på.

 

Rejseberetninger

Siden 2008 har jeg skrevet rejseartikler for en stribe aviser og magasiner. Det startede med Femina, Magasinet Sverige, FlyAway, Alt for damerne og er fortsat med Dagbladenes Bureau, BT, Berlingske og hvor jeg ellers kan komme afsted med at skrive.

Som barn rejste vi meget lidt, det begrænsede sig til Danmark, Sydsverige og en enkelt telttur til Tyskland, Belgien og Holland. Først som 20-årig var jeg på den første flyvetur, men med jordomrejse tre år senere tog eventyrlysten fart. Allerede på jordomrejsen skrev jeg omhyggelig rejsedagbog med beretninger og refleksioner, uden at ane at det 15 år senere ville udvikle sig til rejseartikler.

På rejserne fotograferer jeg til artiklerne. Jeg er medlem af Danske Rejsejournalister. Se rejseartiklerne under punktet Rejseartikler

Leave a Reply

Your email address will not be published.