Tekster og genrer

Jeg skriver tekster i varierende genrer fra børnebøger til rejseartikler, klummer, essays, ungdomsnoveller, voksenromaner, tv-komedier og filmmanuskripter.

Debut i 2015

I 2015 udkom min første bog Den nye træner i serien Drømme & Driblinger hos Gyldendal. Yderligere udkom bog to Pinlige fædre i samme serie. I 2016 udkom bog tre Bænk eller bane? og bog fire Mål under pres i serien Drømme & Driblinger samt Oldemors hund, der er første bog i serien Oskar og Oberst, som udkommer hos Turbine. I maj 2016 udkom min tredje serie, det er hesteserien Gry og Gloria, der udkommer hos Alinea og henvender sig til de yngste læsere.

Seks nye bøger i første del af 2017

I januar 2017 udkom bog fem Kampen på kanten i fodboldserien Drømme & Driblinger. I foråret 2017 udkommer romanen Udenfor United, der henvender sig unge og voksne, der ellers ikke læser så meget. Den kommer på forlaget Nyt Dansk Litteraturselskab i serien Læselyst. Yderligere kommer der i foråret to nye bøger i hesteserien Gry og Gloria, det er Gry på rideskolen og Bider Gloria? Og så kommer der en helt ny fodboldserie hos Gyldendal, den henvender sig til de yngste læsere. Serietitlen er Fodbold og finter, og de første to bøger bliver Ny på holdet og Venner eller hvad?

Masser af rejseartikler

Siden 2007 har jeg fået publiceret tekster i en stribe landsdækkende og regionale Aviser samt diverse magasiner. Genrerne fremgår under menupunktet tekster. Under hver genre fremgår de enkelte medier. Teksterne under Aviser, Magasiner, Debat og Klummer er et uddrag af de publicerede tekster. Jeg elsker at rejse og det er efterhånden blevet til utallige rejseartikler for magasiner, regionale og landsdækkende aviser. Jeg er fast leverandør af rejseartikler til Dagbladenes Bureau, BT samt Berlingske. Under menupunktet Rejser er der et foto og et tekstuddrag fra en række af mine rejseberetninger. Mange af artiklerne kan downloades i fuld længde på Infomedia via dit lokale bibliotek ved at søge på artikler skrevet af Birgitte Bregnedal.

Idéerne

Jeg ved aldrig, hvornår gode idéer og replikker dukker op, så min taske indeholder altid en notesbog og en pen. Notesbøgerne skal helst være forskellige i farve og former. Gennem årene er det blevet til mange fyldte notesbøger. Men når der virkelig skal skrives, er tastaturet afgjort mit foretrukne redskab og altid med ti dansende fingre på tastaturet, fordi min mor pressede mig til at lære blindskrift allerede i folkeskolen. Det var vildt kedeligt, men i dag er jeg taknemlig for hendes stædighed.

 
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.