Rubins første dyrskue

Forlag
Alinea
Udgivet
2021
DEL AF Serie
Rubin, nr. 1

Ny hesteserie om føllet, Rubin, der kom til verden i den populære hesteserie Gry og Gloria, der er oversat og udkommer i flere lande.

Rubins første føl starter, da Gry ikke kan komme på dyrskue med sin pony Gloria, fordi føllet, Rubin, kun er et par uger gammel. Men så opdager Gry, at de kan stille op i kategorien, følhoppe, den mest nuttede gruppe på hele dyrskuet.

Alle er da også vilde med Rubin. Så vilde, at det bliver for meget for ponyen Gloria, der vil passe på sit føl. Også den berømte youtuber Hannah Horse interesserer sig for Rubin, og det så meget, at hun vil have føllet med på sin kanal. Hun vil endda gerne afløse Grys veninde, Karla, der ellers skulle hjælpe Gry med at vise Gloria og Rubin frem foran publikum og dommere.

Det siger Gry ‘nej tak’ til, men så kan hun ikke finde Karla, og de skal jo ind i ringen. Derfor trækker Hannah Horse Rubin, men hvad siger veninden til det, og hvordan kommer det til at gå for Rubin på dyrskuet?
Bogen handler om at være veninder og helt vild med heste.

Den er illustreret af Carola Funder, der har et unikt blik for hestes anatomi og for moderne børneliv.

Bogen er lix 15 og udkommer hos Alinea og kan købes på forlaget, hvor der også findes opgaver til bogen til eleverne.

”Når jeg er ude og holde foredrag på skoler, vil eleverne vide, hvad der sker med Glorias føl Rubin, der bliver født i femte og sidste bind af serien Gry og Gloria. Derfor bestemte jeg mig for at starte en helt ny hesteserie om føllet. Rubin er nemlig en rigtig vinderhest, der vinder prisen ’skuets bedste føl’ på sit første dyrskue.”