Om Birgitte Bregnedal

Birgitte Bregnedal debuterede som forfatter i 2015 med børnebogen ’Den nye træner’. Siden er det blevet til mere end 25 bøger for børn og unge. Mange af bøgerne indgår i succesfulde serier, hvor der fortsat udkommer nye bind. En del af bøgerne udkommer også i udlandet.

I 2021 debuterede Birgitte Bregnedal med sin første roman for voksne, ‘Pigen med sherifstjernen’, der har fået en formidabel modtagelse af både anmeldere og læsere.

Forfatteren brænder for at få endnu flere børn, unge og voksne til at elske bøger. For hende er det vigtigt at fortælle store historie så tilgængeligt som muligt, gerne så enkelt at læseevnerne ikke står i vejen for læsningen. Alle fortjener medrivende historier, uanset om det er den første læsning, eller om det er voksne, der ikke har de forfinede læsefærdigheder.

Når hun har læsernes opmærksomhed, finder hun det afgørende at turde tage alvorlige emner op. Emner som død, ensomhed, alkoholmisbrug, svigt, kulturmøder og forældreopgør.

I 2021 etablerede Birgitte Bregnedal forlaget Fru Nysgerrig, hvis første udgivelse var ‘Et egern flytter ind’, som hun skrev på et stort læselystprojekt støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Forlagets udgivelser produceres med assistance fra branchens dygtigste.

Et liv med BØGER

Birgitte Bregnedal er født i 1969 og opvokset på slægtsgården i 1970’erne. Bøger har altid haft en central rolle i hendes liv, med højtlæsning af Astrid Lindgrens og Jules Vernes klassikere. Som 5-årig lærte hun selv at læse og har siden været ustoppelig. Hun læser for at blive klogere på sig selv og andre mennesker.

Først i midten af sine 30’ere forfulgte Birgitte forfatterdrømmen med forfatter- og filmkurser, hvorefter hun begyndte at indsende manuskripter til forlag.

“Du har talentet og bør satse på en forfatterkarriere,” svarede et af de store forlag, så hun fortsatte. Vendepunktet kom i 2013 med novellen ‘Den nye træner’, der fik en 2. plads ved Drengelitteraturprisen. Det blev startskuddet som først børnebogsforfatter og i 2021 også forfatter for voksne læsere.

Siden 2020 medlem af BU-styrelsen i Dansk Forfatterforening. 2022-23 medlem af bestyrelsen for IBBY Danmark, Selskabet for børnelitteratur. IBBY (International Board on Books for Young People) arbejder for børnelitteratur og læsefremmende tiltag i hele verden.

FØR hun BLEV FORFATTER

Birgitte Bregnedal er uddannet Cand.merc. i Finansiering på CBS og arbejdede 13 år i Finansverdenen med strategi og udvikling af boliglån, indtil hun tog springet og blev freelanceskribent for magasiner og aviser.

Siden 2008 har Birgitte skrevet rejseartikler for en stribe aviser og magasiner. På rejserne fotograferer hun til artiklerne og er medlem af Danske Rejsejournalister.