Gry og Gloria

Hesteserien Gry & Gloria handler om pigen Gry og hendes pony Gloria. De er skrevet i et letlæst sprog og illustreret varmt på alle opslag af dygtige Lotte Nybo, så de egner sig til de første års læsning fra 6-8 år. Serien startede med de første to bøger Gry får en pony og Gloria løber væk i maj 2016. I marts 2017 blev der føjet yderligere to bøger til serien, det er Gry på rideskole og Bider Gloria?. I september 2018 udkom Er Gloria syg?

Gry får en pony

I Gry får en pony møder vi for første gang Gry, hvis største ønske er at få sin egen hest. Men er hun gammel nok? Og kan hun passe sin egen hest? Grys mor er usikker.

Gloria løber væk

I Gloria løber væk må Gry, med hjælp fra sin far, lede efter Gloria, der er stukket af fra folden. Gry bliver ked af det og bange. Kan der være sket en ulykke med Gloria?

Gry på rideskole

I Gry på rideskole skal Gry på rideskole, men det er ikke nemt, for Gloria vil helst blive hjemme hos fars hest Rosa. Så de kommer slet ikke på rideskolen som planlagt. Ugen efter lykkes det at komme over på rideskolen, hvor Gry skal lære at vise Gloria, hvem der bestemmer.

Bider Gloria?

Der er byfest i parken, og Gry har meldt sig til at trække ture med Gloria og tjene penge ved det. Men Gry er nervøs, for hvordan kommer det til at gå? Til at begynde med forløber det fint, men så kommer der en pige, der ikke er sød ved Gloria. Hvad skal Gry gøre?

Er Gloria syg?

I denne bog bliver Gloria mere og mere doven, så Gry er bange for, at hendes pony er syg. Men heldigvis viser det sig, at der er noget rigtig godt på vej. Gloria er nemlig i fol, og historien følger optakten til folingen med veer, ubehag og det store øjeblik, hvor det lille føl begynder sin rejse ud i verden og skal lære at stå på egne ben.

Dramatisk, varm og rørende skildring af en foling. Bogen kan både læses af børnene selv eller læses sammen med en voksen og få en snak om følelser og fødsler.

Mere om bøgerne

Gry & Gloria serien er illustreret af Lotte Nybo med hendes søde og varme streg. I alle seriens bøger kan læseren desuden få faktuel viden om hesten Gloria og lære forskellige fagudtryk. Læs mere om bøgerne eller køb dem her: