Kronik i Berlingske

birgitte bregnedal kronik

”Jeg øver mig til stadighed i at indse, at det ikke behøver at gøre ondt, for at indsatsen er i orden.”

Det fortæller jeg meget mere om i kronikken i Berlingske, der også sætter fokus på livet som forfatter og på min roman, ’Pigen med sherifstjernen’. Her kommer et uddrag fra kronikken:

Et vendepunkt

De første 35 år af mit liv var jeg bare stærk og kunne klare det hele, også som projektleder og mor til to små børn. Lige indtil den morgen, hvor jeg knækkede sammen af stress og blev indlagt.

Fra den dag var det slut med at være stærk og æde al smerte i sig. Der indtraf et vendepunkt, hvor jeg tog en beslutning om at leve anderledes fremover og forsøge at finde ind til mine følelser. De måtte jo være et sted. Med pen og papir begyndte jeg at skrive mine følelser frem, de følelser, som jeg ikke havde lært at håndtere.

Først da jeg gik i gang med at skrive, fik jeg indblik i og forståelse for mit indre liv. For al den robusthed, jeg arvede fra far, manglede et fundament. Først som forfatter gav sproget et værktøj, hvor jeg ord for ord over flere år kunne støbe et fundament bygget på følelser. Styrken har jeg stadig, og med mit nye fundament kan jeg bedre folde mig ud med et rigt indre liv. Et indre liv, der også føder ideer, der bliver til bøger.

Først nu efter 26 børnebøger og 12 års arbejde med »Pigen med sherifstjernen«, min første roman for voksne, har jeg fundet modet til at stå frem med en historie, der trækker på dele af min egen opvækst. »Pigen med sherifstjernen« er en roman, men jeg har oplevet mere af det, der bliver skildret i romanen, end det er godt for et barn.

Min overudviklede evne til at udholde og ignorere smerte forfølger mig, den er ikke sådan lige til at afinstallere og give slip på. Jeg øver mig til stadighed i at indse, at det ikke behøver at gøre ondt, for at indsatsen er i orden.

Læs hele kronikken i Berlingske her

Pigen med sherifstjernen kan læses og lyttes gratis på eReolen og streamingtjenester, købes hos boghandlere eller købes med forfattersignering her.