Læselyst blandt socialt udsatte

22 Oct

Jeg brænder for at så læselyst hos mennesker, der ellers ikke flår bøger ned fra hylderne. Og et skridt i den retning er at få bogen ‘Udenfor United‘ ud til dem, der spiller fodbold hos OMBOLD.

OMBOLD er et DBU (Dansk Boldspil Union) initiativ med fodbold for socialt udsatte og psykisk sårbare, hvoraf en del er hjemløse.

I den forbindelse var jeg så heldig at få lov at deltage i træneruddannelsen for OMBOLD hos DBU i Brøndby, hvor jeg fik snørret fodboldstøvlerne og sved på panden sammen med en flok på 30 trænere, brugere, instruktører, tovholdere og ophavsmænd til OMBOLD. 

Diplomer til alle, også forfatteren

Den teoretiske del af kurset foregik i Michael Laudrup-lokalet, hvor DBU også holder pressemøder omkring landshold, så der var et drys stjernestatus over dagen. 

Kurset blev rundet af med overrækkelse af trænerdiplomer til alle os deltagere under massive klapsalver. Så selv forfatteren endte med at få diplom trods de ret rustne og begrænsede fodboldevner.

Jeg er bestemt bedre ved tasterne end i taklinger og tæmninger på grønsværen, men det var fantastisk at være med på banen.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, smilende personer, sko og indendørs