Oldemors hund fik flot lektørudtalelse

8. februar 2016

Oldemors hunde

Oldemors hund udkom i midten af januar 2016. Det er første bog i serien OSKAR OG OBERST, der udkommer hos Turbine.

Flot lektørudtalelse

Oldemors hund har allerede fået en meget fornem lektørudtalelse.

Lektøren skriver:
“Udmærket og tankevækkende fortælling om døden. Egnet til både selvlæsning og eftertanke og til højtlæsning og samtale. Anbefales”

“Vurdering: En fin og vemodig historie, som også er sjov på en stilfærdig måde. God samtalebog om alderdommen og dens følgesvend: døden. De ledsagende illustrationer understreger letheden og den stille humor, som er gennemgående atmosfære i den ellers alvorlige fortælling.”

“Rar og alvorlig historie – især for de 10-13-årige”

Glad forfatter

Hvor er jeg dog glad for, at lektøren anbefaler bogen og både kommer omkring alvoren, alderdommen, afskeden, døden og humoren i ‘Oldemors hund’. Lektørudtalelsen betyder  nemlig alverden for bibliotekernes indkøb af bogen. Flere biblioteker har allerede købt bogen, så den kan snart lånes på biblioteker over hele landet.

Jeg er vildt taknemlig og satser på hurtigst muligt at sende Oskar og Oberst på flere eventyr, så der kommer mange flere bind i serien Oskar og Oberst.

Mere om Oldemors hund

Oskar elsker at besøge Olde og Oldes gamle hund Oberst. Men en dag ligger Oberst helt stille. Hvis Oberst er død, så vil Olde måske heller ikke leve mere. Med mindre Oskar kan finde en ny Oberst til Olde?

Oldemors hund er letlæst bog om drengen Oskar, der påtager sig et stort ansvar, da oldemorens gamle hund dør. Kan han holde oldemor i live, hvis hun ikke finder ud af, at hendes hund er død?

En bog om at elske livet og at give slip på det, når tiden er inde. Bogen er skrevet i lix 10 og er udstyret med indholdsfortegnelse, stort satsbillede og flotte illustrationer af Maria Buchmann – og egner sig derfor godt til læsetræning og frilæsning til folkeskolens mellemtrin (4-6 klasse).

Bogen kan også bruges til højtlæsning for de yngre og som samtalebog om alderdom, døden, afskeden og minderne om det der var.

Læs mere