Ny på holdet – Fodbold og Finter

28 Apr

Ny på holdet’, er min nye bog, der er den første i Gyldendals nye fodboldserie Fodbold og Finter for nye læsere på 6-8 år.

Fodbold og Finter – den første bog

‘Ny på holdet’ handler om 8-årige Thor, der er ny i byen og på skolen. Han håber de spiller fodbold i den nye klasse. Det gør de, men da Thor vil vise, hvor god han er, falder han over bolden. Han ærgrer sig, men med sådan en dårlig start kan det kun gå fremad. Serien er flot illustreret af Rasmus Svarre med farverige tegninger på de fleste opslag. Tegningerne understøtter teksten, der med lix 6 er rettet til de yngste læsere. Bogen er skrevet i et letlæst sprog, men der er kød på historien. Der er noget på spil for Thor, der er ny i skolen og på holdet. Bogen er på 48 sider, så læserne følger Thors start på den nye skole. Mon det lykkes ham at vise, at han kan spille fodbold?

Fodbold og Finter – den næste bog

‘Ny på holdet’ er den første bog i serien Fodbold og Finter, men der er flere på vej. Den næste bliver ‘Venner eller hvad?’, hvor Thor for første gang skal have en ven fra den nye skole med hjem. Det er Lukas. De går over og spiller fodbold i Parken, hvor de møder nogle stykker fra klassen. Da Thor skal hjem, vil Lukas hellere spille videre med de andre. Er de venner eller hvad? Bogen ‘Venner eller hvad?’ er skrevet og tegnet færdig, nu skal den bare trykkes. Den forventes at udkomme i forsommeren 2017.

Mere om Fodbold og Finter

Serien udkommer hos Gyldendal og bliver primært solgt til folkebiblioteker og biblioteker på skolerne, så de kan lånes over hele landet. Bøgerne kan også købes på bogbutikker online, bestilles hjem hos lokale boghandlere eller købes direkte hos Gyldendal. Læs mere om serien eller køb den.

For stor til Fodbold og Finter

Serien retter sig til den første lidt længere læsning. For lidt ældre fodboldglade læsere, har jeg skrevet serien Drømme og Driblinger.